Leiweg 5c
5386 KR  Geffen
T:  06 - 20 43 16 10
E:  info@ecopoll.nl 
                      1366052197 facebook 

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag
van 11.00 - 16.00

Tevens op afspraak

Bijenteeltmuseum in Brabant

Bezoek ons bijenteeltmuseum in Geffen - Noord-Brabant

Imkerij Ecopoll® heeft op 3 juni 2013 een Bijenteeltmuseum geopend voor publiek. Het bijenteeltmuseum bestaat uit een aantal collecties van bijenteeltmusea die eerder gestopt zijn en waarvan de collecties waren opgeslagen. Door de overname van oude imker gereedschappen, oude honingpersen en waspersen en een grote hoeveelheid prachtige oude korven en bijenkasten konden we een prachtig museum samenstellen.

Museum collectie

De collectie is voor het grootste deel inmiddels, daar waar nodig, behandeld tegen houtworm en gerepareerd. De collectie bestaat onder andere uit een oude boompers uit 1781 en diverse honingpersen en waspersen uit de periode van 1840 tot medio 1900.

Vele imkergereedschappen

Daarnaast beschikken we over vele oude imkergereedschappen zoals bijvoorbeeld oude korfmessen en gereedschappen om bijenkorven te vlechten. Uiteraard hebben we ook over een grote collectie honingpotten, pijpen en berokers, ontzegelmessen, oude imkerkappen, voederbakken en honingslingers. Een bijzonder onderdeel vormen de Perzische Vliegtegels die dateren van omstreeks 1600.

Het Bijenteelmuseum is ideaal om te bezichtigen in combinatie met een lezing of een workshop. Voor nadere informatie kunt u het beste even contact met ons opnemen. U kunt natuurlijk ook altijd bij ons binnenlopen tijdens de openingstijden. Het pand is makkelijk toegankelijk voor minder validen en rolstoelgebruikers.

 

Bijenmuseum Ecopoll<sup>®</sup> in Geffen